Közélet

2008.10.30. 11:54

Közgyűlésről jelentjük: napirend előtti felszólalások

A napirend előtt frakcióvezetői kérdésekre került sor. A fideszes dr. Kovács László arról érdeklődött, hogyan hat a gazdasági világválság a szolnoki gazdálkodásra. A felvetésre válaszoló Csapó Ágnes külsős pénzügyi tanácsadó hangsúlyozta, a város gazdálkodására nincsen negatív hatással a globális jelenség. A kötvénykibocsájtásból származó — egy év alatt realizálódó — 1,5 milliárd forint bevétel ellensúlyozza a svájci frankban lekötött hitelállomány kamatterheit.

MG

A független Tóth Ferenc az egykori Damjanich uszoda helyén a Nívó-Generál Kft. által megépítendő szálloda-fürdő beruházás jövőjéről érdeklődött. Szalay Ferenc polgármester válaszában elmondta, október 31-én 11 órakor tárgyal a befektető cég vezetésével. E napon derül ki, hogy a debreceni székhelyű Kft. mennyire komolyan gondolja beruházási szándékát. A terület megvásárlásához szükséges alapot, 50 millió forintot korábban már átutalt a Nívó-Generál, azonban az építkezéshez szükséges 500 millió forinttal még adós a város felé. Erősíti egyébként a cég szándékát az, hogy ugyanezen a területen mintegy 440 millió forintos uniós támogatást nyert el, s az 50 milliós letét mellett ezt az összeget is elveszíthetné, amennyiben a Nívó-Generál eláll a beruházás megvalósításától. A polgármester hangsúlyozta, amennyiben mégis negatív döntést hoz pénteken a Kft., úgy akár új pályázat kiírásáról is dönthet a közgyűlés a közeljövőben új beruházó keresésére.

Csák László (MSZP) arra volt kíváncsi, mennyit ér a kötvénykibocsájtási tranzakcióból származó 5 milliárd forintos lekötött állomány. Hegmanné Nemes Sára a pénzügyi világválságra való tekintettel azt is pozitívnak tartja, hogy az ötmilliárd forintos lekötött betét jelenleg névértéken áll.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!