Közélet

2008.10.30. 13:17

Közgyűlésről jelentjük: oktatás

Szolnok város középfokú oktatási intézményeiben a 2009/2010. tanévben indítható programok meghatározásáról szóló előterjesztés is heves nézeteltérést okozott a szocialista és a fideszes képviselők között.

mg

A javaslat szerint a megyeszékhely jövő év szeptemberétől egy gimnáziumi és két szakközépiskolai osztállyal kevesebbet kíván indítani. Az indoklás, hogy a térség számára hasznosítható szakmailag képzett munkaerő-kibocsájtásra lenne szükség. Ezt várják el egyébént a megyeszékhelyre betelepülő vállalkozások is.

Nem elhanyagolható — mint az az előterjesztésben olvasható —, hogy az évről évre tapasztalható gyermekszám-csökkentés miatt a városnak egyre nagyobb költséggel jár az egyre szükülő osztályok fenntartása.
Az ajánlás a Széchenyi Gimnázium egy osztályát, valamint a Szolnoki Szolgáltatási Szakközép- és Szakiskola Vásárhelyi Pál Közgazdasági Tagintézményének és a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézmények egy-egy osztályát érinti 2009. szeptemberétől.
A közgyűlés elfogadta az előterjesztést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!