Közélet

2008.10.30. 11:56

Közgyűlésről jelentjük: vita

A nyílt napirendek közül az első vitát a Táncsics M. u. 15. számú ingatlan — szobaszínház, egykori Alexander Pizzéria — hasznosítására vonatkozó előterjesztés okozott.

MG

A szocialista képviselők aggályukat fejezték ki a beruházás városra háruló költségei, illetve végeredményének hasznossága okán. Bor Zoltán, a Szigligeti Színház produkciós vezetője adott számukra (is) megnyugtató választ. Kifejtette: A szolnoki teátrum nem kér a várostól pénzt a befektetéshez. A szobaszínházzal együtt szeretnének kialakítani egy közel húsz fős színészházat az épületben, valamint az üresen álló Alexander Pizzériát — stílszerűen — működőképes, bevételt hozó Liliomfi kávéházzá átalakítani. A közel 150 milliós költségvetéssel járó átépítés a Szigligeti büdzséjét terheli, amit — egy kedvezményes banki kontstrukció révén — 15 éven keresztül szeretne visszafizetni. A színészlakok és a Liliomfi kávéház várhatóan 2009. szeptemberében már működne — ezen előterjesztésre négy MSZP-s tartózkodás mellett a testület zöld utat adott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!