Közélet

2008.10.06. 18:47

Nestlé: nincs kimutatható melamin a kávéban

A Nestlé Coffee Mate termékében a melamin nem kimutatható - három független laboratórium erősítette meg az eredményt - áll a cég által lapunkhoz eljuttatott közleményben.

VG

"Egy rutinszerű, termékbevezetés előtti, a Nestlé Hungária által kezdeményezett önellenőrzés során a felkért magyar laboratórium kis mennyiségű melamint talált a thaiföldi gyártású Coffee Mate termék egy kiszerelésében, ezért a termék teljes mennyiségét a Nestlé és a hatóságok zárolták. A Coffee Mate még nem került bevezetésre Magyarországon. A termék többi kiszerelésében nem találtak melamint, ezek zárlatát a Fővárosi és Pest Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága 2008. október 6-án feloldotta.

A Nestlé értetlenül áll a magyar laboratórium eredménye előtt, ugyanis három, egymástól független külföldi laboratóriumban újra bevizsgáltatta a terméket, melynek eredménye nem mutatott ki melamint a kérdéses, még zárolt termékben sem. A Nestlé kapcsolatba lép a hatóságokkal annak érdekében, hogy az ügy tisztázódjon. A Nestlé Hungária Kft. bizonyos abban, hogy termékei nem tartalmaznak melaminnal hamisított tejet és valamennyi terméke biztonságosan fogyasztható. Általánosságban elmondható, hogy a melamin az élelmiszerláncban minimális mennyiségben mindenhol megtalálható anyag, mely ilyen alacsony mennyiségben nem jelent veszélyt a fogyasztókra. A termékei minősége és biztonságossága a Nestlé számára elsődleges fontosságú" - zárul a cég közleménye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!