Közélet

2008.10.28. 17:39

Rövid hírek a megyéből

Hírek Tisazinokáról és Cibakházáról.

NG

Mátrába kirándultak a falunap szervezői

Egy buszravaló csapat indult neki a közelmúltban Tiszainokáról a Mátra hegység meghódításának. A kiránduláson azok vettek részt, akik a falunapi munkálatokból kivették a részüket. A csoport a munka utáni aktív pihenés részeként meglátogatta Mátraházát, Parádot, Mátrafüredet és a Sástói kilátót.

Az utak és buszvárók felújítását tervezik

Mint azt Szendreiné Kiss Erzsébettől, Tiszainoka polgármesterétől megtudtuk a jövőben több nagyszabású feladat is vár a helyi önkormányzatra. Szeretnék a régi utakat felújítani. Ez azért égető kérdés, mivel az utak nagyrésze — különösen négy útszakasz — igencsak rossz állapotban van. Ezzel kapcsolatban várják a kínálkozó pályázati lehetőségeket. Emellett a település képének javításaként a régi, órmótlannak tűnő buszvárókat is modernebbre, esztétikusabbra cserélnék.

Szakmai konferenciát tartottak Cibakházán

A minap a cibakházi művelődési házban rendeztek nyilvános szakmai konferenciát és fórumot „A cibakházi Holt-Tisza rehabilitációs elképzelései” címmel. A rendezvényen szó esett arról, hogy a mederrehabilitáció mennyire növelheti a holtág és annak medervonalával érintkező ingatlanok, valamint a cibaki és nagyrévi ingatlanok értékét. Emellett beszámoltak a tavalyi konferencia óta eltelt időszakban a holtág állapotát érintő pályázatokról is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!