Közélet

2008.10.26. 16:28

Tarlótüzek és balesetek adnak munkát a lánglovagoknak

Mozgalmas őszt tudhat maga mögött a város önkéntes tűzoltósága. A jelen pillanatig mintegy 110 káresethez kellett kivonulniuk, melyből 30-35 esetben tarló és avar tüzeket kellett megfékezniük.

TR

 Ennek gázolaj költsége már meghaladta a 100 ezer forintot. A legsúlyosabb tűzesetük egy hodály leégése volt, ahol közel 150 juh, köztük 110-120 vemhes égett bent az épületben. Sajnos öt közúti balesethez-ebből egy halálos- is riasztották őket műszaki mentés céljából. Szűkös költségvetésüket a lehetőségekhez mérten pályázatokkal igyekeznek kiegészíteni. Mint Sörös Tibor parancsnoktól megtudtuk, a közelmúltban két pályázatuk is sikerrel járt. Az NCA pályázaton 300 ezer forintot, az OKF pályázatán, pedig 940 ezer forintot nyertek a működési feltételek javítására, és az eszközök fejlesztésére. A napokban az 1 százalékos adó felajánlás összegét is megkapták. Munkájuk elismeréseként az ősz elején vehették át a Túrkeve Szolgálatáért Díjat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!