Közélet

2008.12.31. 11:51

Gázártámogatás - ma van a határidő

Legkésőbb 2008. december 31-ig kell postára adni a jövő évi gázár- illetve távhőtámogatás igényléseket annak, aki azt szeretné, hogy a jövő évi hozzájárulás első összege már a januári számlában megjelenjen. A pénz folyósításához minden jogosultnak új igénylést kell benyújtania. A jogosultak nagy része még nem adta be az igénylést.

Hírszerző

Visszamenőleg egyébként azok is megkapják a januári kompenzációt, akik 2009. január 31-éig adják fel az igénylésüket - nekik azonban csak a benyújtást követő hónaptól jár a támogatás. A "Robin Hood-adó" bevezetésével nem változik se a jogosultak köre, se a támogatás mértéke, így várhatóan jövőre is a háztartások 60 százaléka részesül majd a plusz juttatásban - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

A jövő évi igénylőlapot a Magyar Államkincstár decemberben postán jutatta el azoknak, akik idén is részesültek a támogatásban. Akik 2008-ban nem kértek kompenzációt, a kincstár ügyfélszolgálati irodáiban, illetve honlapján keresztül szerezhetik be a papírokat, vagy a Szociális és Munkaügyi Minisztérium weblapjáról tölthetik le.

Keddig a jogosultak alig harmada küldte be az igénylőlapot - hangzott el kedd este a Magyar Televízió Híradójában. Horváth József, a Magyar Államkincstár igazgatója elmondta: ez csaknem félmillió kérelmet jelent. Ezek 80 százalékát jóváhagyták, egy százalékát elutasították, a többit pedig hiánypótlásra küldték vissza. Az igazgató szerint a kérelmek többsége január első felében érkezik majd be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!