Közélet

2008.12.22. 16:55

Karácsonyváró ünnepség a besenyszögi időseknek

Karácsonyváró ünnepséget tartottak a napokban Besenyszögön az idősek otthonában. A Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltató Besenyszögi Központja nemrégiben új szárnnyal bővült.

SZOLJON

Az adott helyet a Chiovini Ferenc Általános Iskola tanulói által adott műsornak is. Az iskola kórusának tagjai népszokás dallamokat, egyházi dalokat és közismert karácsonyi énekeket adtak elő. A Chiovini Női Kamarakórus is megörvendeztette énekével és furulya előadásával az idősebb korosztályt. Tagjai között középiskolás és főiskolás fiatalok is vannak, akik egykoron a helyi általános iskola tanulói voltak. Egyikük Debrecenből utazott a településre azért, hogy előadásával szebbé tegye a nyugdíjasok karácsonyát.

Furulyáztak és citeráztak is a gyerekek. A citerezenekart, mely a kórus tagjaiból áll, Vindeizen Éva népzenetanár vezette. A műsort színesítette a 4.a osztályos Borbély Annamária és Berényi Viola szavalata is. Az idén újonnan átadott szárnyban, ahol még van férőhely, ajándékot is kaptak az idősek az intézménytől. Őket az intézmény vezetője, Csapó Pálné is köszöntötte, aki a helyi önkormányzat képviselőtestületének is tagja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!