Közélet

2008.12.19. 15:50

Még messze a szilveszter, de már petárdáznak

Az óév búcsúztatása egyben az újév köszöntése manapság egybefonódott a látványos tűzijátékok és pirotechnikai eszközök dömpingjével.

SZOLJON

Bár hivatalosan még nem működnek az elárusítóhelyek, néhányan már előre megkezdték a puffogtatást. Nekik azonban nem árt tudniuk, hogy a petárdázás az idén is teljes tilalom alá esik. Tilos mind vásárolni, használni illetve árusítani azt.

— A pirotechnikai eszközök konténeres árusítására már kiadtuk az engedélyeket, velük nem szokott gond lenni, ők biztosan nem árulnak petárdát — kezdett mondandójába Molnár Miklós ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója. — Lakossági bejelentések érkeztek már a rendőrségre, akik itt-ott már hallották, hogy ismeretlenek petárdával durrogtattak. Ez egyelőre tömegesen még nem fordul elő. Amint jelzik ezt az ügyeleten próbálunk rá gyorsan reagálni, bár az ilyen esetekben nehéz a tettenérés.

Többet tudunk elérni a megelőzésben. A tiltott árusítás felderítésére és meghiusítására mindig is nagy hangsúlyt fektettünk, így van ez az idén is. Ehhez azonban a lakosok segítségére is számítunk. Éppen ezért azok, akik bárhol illegális petárdaárusítást tapasztalnak hívják a 107-es vagy a 112-es számot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!