Közélet

2008.12.22. 16:20

Ösztönöznék a diákokat a rendőri szakma felé

Együttműködési megállapodást írt alá hétfő délelőtt az illetékességi területén működő négy — törökszentmiklósi, karcagi, jászberényi és tiszaföldvári — középiskolával a Megyei Rendőr-főkapitányság (MRFK).

NG

Ezekben az iskolákban rendészeti fakultációs képzés zajlik, amely felkészíti a diákokat a rendészeti pályára. A négy középiskola valamint a kapitányság együttműködése már több, mint egy évtizedes múltra tekint vissza, amit most ismét megújítottak. A megállapodásban többek között az szerepelt, hogy az MRFK minden év végén díjazza a képzésen legkiemelkedőbb tanulmányi eredményt nyújtó fiatalt, valamint ösztöndíjjal támogatja azt a roma származású diákot, aki vállalja, hogy rendészeti szakközépiskolában, vagy a rendőrtiszti főiskolán tanul tovább. Dr. Simon Tamás ezredes, megyei rendőr-főkapitányság vezetője továbbá köszöntötte a negyedik országos középiskolai rendészeti tanulmányi verseny döntőseit.

A középiskolások elismerését követően a megyei főkapitány jutalomban és elismerésben részesítette Balogh Zsolt főtörzsörmestert és Horváth József őrmestert, akik december 12-én Jászapáti belterületén, a saját testi épségüket sem kimélve egy kigyulladt házból kimentették a házban rekedt tulajdonost.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!