Közélet

2008.12.08. 09:45

RangADÓ

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 2008. december 4-én útnak indítja országos vetélkedőjét. A középiskolások számára rendezett többfordulós versenyen a fiatalok „az adózással kapcsolatos ismeretek” témakörében mérhetik össze tudásukat. Az országos döntőre 2009 tavaszán kerül sor, amelyet az MTV is közvetít.

SZOLJON

Az adótudat formálása szempontjából kiemelt jelentőségű a tanulók adózási ismereteinek folyamatos bővítése, ezért az adóhatóság részt kíván venni a középiskolás diákok adózási ismereteinek megalapozásában. Lényeges, hogy a következő generációk ne úgy álljanak az adóhoz, mint az adófizetésre kötelezettek jelentős hányada, azaz az adót ne szükséges rossznak tekintsék.

A vetélkedő „szórakoztatva” – a nap, mint nap használt internet alkalmazásával – ismerteti meg az adózástörténeti érdekességeket, napjaink alapvető adózási tudnivalóit, így például a magyar adórendszer felépítését, a kiemelt adónemeket, az adózók jogait és kötelességeit, a kötelezettségek teljesítésének módját, valamint magát az Adóhivatalt.

Az érdeklődők minden szükséges és aktuális információt (nevezés, játékleírás, időpontok, nyeremények) az APEH honlapján, a http://apeh.hu weboldalon, az „Adózásról könnyedén” menüponton keresztül érhetnek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!