Közélet

2008.12.14. 20:39

Vasúti helyzetkép vasárnap este

Budapest Déli pályaudvaron a forgalomirányító és a tolatási műveletekben dolgozók munkabeszüntetése miatt nincs vonatközlekedés, a vonatok a Kelenföldi pályaudvarra érkeznek és onnan indulnak. A Keleti nem indít és nem fogad vonatokat a kocsivizsgálók sztrájkja miatt, Kőbánya felsőn is sztrájkolnak a forgalomirányítók, ezért nincs vonatközlekedés. Rákoshegyen a munkabeszüntetés akadályozza az újszászi vonatok közlekedését. Az esztergomi vonatok közlekednek.

SZOLJON

Székesfehérvár, Pusztaszabolcs állomáson nem sztrájkolnak, Veresegyház térségében sztrájkolnak. Apcnál és Dunaújvárosnál sztrájkolnak, a Budapest-Vác vonalon egy-egy vonat jár csak. Siófokon a forgalmiak sztrájkolnak, Pécsen a jegyvizsgálók miatt nincs közlekedés, Kaposvár nem fogad és nem indít vonatokat a forgalomirányítók miatt. Szombathelyen ugyanez a helyzet, Celldömölkön négy ember sztrájkol, oda sem érkezhetnek vonatok, Zalegerszegen pedig a jegyvizsgálók sztrájkja miatt nincs vonatközlekedés.

Szegeden sztrájkolnak a forgalomirányításban részt vevők, viszont Szolnokon most nincs sztrájk – dolgoznak, ahogy Cegléden is. Debrecen térségében, Nyíregyháza, Mátészalka, Püspökladány forgalmát megbénítja a Start munkatársak munkabeszüntetése. Miskolc egész területén a kocsivizsgálók sztrájkolnak, a térségben Bz-motorvonatok járnak. A miskolci pályaudvar azonban már fogad és indít vonatokat. A Miskolc-Hidasnémeti vasútvonalon, ahogyan egész nap, este is szünetel a vasúti közlekedés, Sátoraljaújhelynél közlekedik vonat – közölte az esti műszakváltás után a MÁV.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!