Közélet

2009.02.27. 16:20

A polgármester az ítélőtáblánál fellebbezi meg a határozatot

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság pénteken délelőtt a peres eljárás befejezéséig felfüggesztette tisztségéből a rákócziújfalui polgármestert, Papp Jánost.

Gelei J.

Még december közepén a község képviselő-testülete döntött úgy, hogy fegyelmit indít Papp János ellen sorozatos törvénysértések miatt, s egyúttal felfüggeszti tisztségéből. Ezt ugyan megfellebbezte a településvezető, ám 2008. december 30-án a bíróság helyben hagyta a döntést, így a fegyelmi bizottságnak 61 nap állt a rendelkezésére a vizsgálat lefolytatására. A testület eközben keresetet nyújtott be, hogy a bíróság szüntesse meg Papp János polgármesteri tisztségét és kérelmet terjesztett elő, hogy a vizsgálat lefolytatásának idejére tisztségéből függessze fel. Sorozatos törvénysértő magatartás, sorozatos mulasztás és a képviselő-testülettel való szembehelyezkedés miatt a bíróság a csatolt okiratok alapján megalapozottnak látta a keresetet, s felfüggesztette tisztségéből a 2008 márciusában, időközi választáson „pozícióba" került Papp Jánost.
— Természetesen a Debreceni Ítélőtáblánál megfellebbezem a határozatot, amely véleményem szerin nem a falu érdekeit szolgálja — felelte az ítélethirdetés után érdeklődésünkre Papp János. — A polgári peres eljárás akár évekig is elhúzódhat, s addig nem a törvényesen megválaszott polgármester, azaz én vezetem a falut. Még az is megfordult a fejemben, hogy lemondok, s akkor új választást kell kiírni. Meggyőződésem, a település lakói ismét rám szavaznának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!