Közélet

2009.02.09. 12:25

Cozma gyilkosai késekkel, kardokkal vonultak Siófokon is

Pillanatok alatt csapatokba verődnek és félelmet keltő sereggé képesek verbuválódni – ezt mondják az enyingiek arról a bandáról, amelyiknek tagjai vérfürdőt rendeztek a veszprémi éjszakában vasárnap. A brutális támadás során megkéselték az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapat két játékosát, a harmadikat fejbe rúgták. Marian Cozma belehalt sérüléseibe – Zarko Sesumot és Ivan Pesicset megműtötték, túl vannak az életveszélyen.

sonline.hu

Vasárnap későn este az osztrák rendőrök feltartóztatták a Marian Cozma meggyilkolásával gyanúsított két férfit, Raffael Sándort és N. Győzőt.  Úgy tudjuk, a veszprémi verekedés előtt pénteken éjszaka Székesfehérváron balhéba keveredtek az enyingi romák, de az ottani nehézfiúk megfutamították őket.

[caption id="" align="alignleft" width="400"] A 2008-as roma erőfitogtatás Siófokon
[/caption]A többnyire a Fejér megyei városban élő, cigányokból álló csapat nem ismeretlen a balatoni éjszakában sem, hiszen ahol az alvilági körökben jól ismert banda megjelent, ott szinte biztosan balhé kerekedett.
A siófoki szórakozóhelyeken is jól ismerik a csapatot, akik nem nevezhetők kisstílű bűnözőknek. Ha csak a védelmi pénzek begyűjtését vesszük alapul, komoly szándákaik vannak, akcióik pedig többnyire jól szervezett kivitelezésre utalnak. Úgy tudjuk, hogy a köznyelvben csak enyingi cigányokként aposztrofált csapattal a rendőröknek mostanság nem volt dolga a déli parton.  

Látványos erődemonstrációjukat azonban tavaly júliusban sok százan nézhették, vagy remeghették végig a siófoki Petőfi sétányon, ahol mintegy 150-en vonultak végig, állítólag késekkel, kardokkal felszerelkezve (A videót mindenki megnézheti testvéroldalunkon, a sonline.hu-n!). A felvonulás célja pedig a jól értesültek szerint nem más volt, minthogy megmutassák erőfölényüket a konkurens biztonsági cégnek, amelyik a sétány őrzéséért felel. Akik ott voltak, azt mondják, a securitysek el is iszkoltak a felvonuló sereg elől, amelyiknek élén a magát országos cigányvajdának kikiáltó K. Cs. menetelt fekete kalapban. Az indíték adja magát, a csapat vélhetően a sétány felügyeleti jogát akarta megszerezni.

Az akció ez esetben is jól szervezett volt, hiszen a banda a felvonulás végeztével fél órán belül el is hagyta a várost. Ugyanolyan sebességgel spricceltek szét, mint amilyen hamar összeverődtek a sétányon.

További részletekről a sonline.hu alábbi cikkében olvashat >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!