Közélet

2009.08.12. 15:37

Jászsági hírek

SZOLJON

Ivóvíz kutat is fúrhatnak Monostoron

Pusztamonostor csatlakozott ahhoz a — nyolc jászsági település által létrehozott — társuláshoz, amelynek segítségével a helyi ivóvízmiőség javításához uniós forrásokra pályáznak. A támogatások segítségével új ivóvíz kutat fúrhatnának és felújítanák a vízhálózat egy részét is. Ez a településnek közel 180 millió forintos beruházást jelentene, amelynek végső megvalósulása sikeres pályázat estén 2014—re várható.

Lepadlózták a fényszarui kultúrházat
Jászfényszarun befejeződött a művelődés ház nagytermének burkolása. A színpadon és a nézőtéren is laminált padlót raktak le, így esztétikusabbá vált a nagyterem. A több mint egy millió forintos beruházást az önkormányzat finanszírozta.

Festik a pusztamonostori oktatási intézményeket
Nyári karbantartásokat végeznek a pusztamonostori óvodában és iskolában. Festési, mázolási, burkolási munkák hétszázezer forintba kerülnek, amelyből közel negyedmillió az anyagköltség. A fennmaradó összeget a szakipari munkákra fordítják, ám az előállított érték ennél sokkal nagyobb. A kivitelezés alkalmával ugyanis igénybe vehetik a közmunkaprogramban foglalkoztatottak helyiek szaktudását is.

Pályázaton nyertek pénzt a Falunapra
Jászágón pénteken az elszármazott amatőr alkotók kiállítása nyílik meg, majd szombaton délelőtt a szabadtéri színpad gyermekműsorok helyszíne lesz. Délután a hagyományos kulturális rendezvények mellett szüreti felvonulást tartanak, illetve egy pályázaton nyert támogatás segítségével sztárvendéget is fogadnak a falubeliek, aki az egyik könnyűzenei tehetségkutató versenyen vált ismertté. Vasárnap Nagyboldogasszony ünnepén a jászárokszállási határba, a nagyárki búcsúba látogatnak a jászágóiak, hiszen hajdan a tanyavilág lakóinak találkozója is volt ez a nap.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!