Közélet

2009.08.25. 13:37

Karcagi hírek

Összefogásból elkészül a hiányzó aszfalt út Karcagon. Nyugdíjas találkozó lesz péntektől Berekfürdőn.

D.E.

Új igazgatója van a madarasi általános iskolának

A kunmadarasi önkormányzati fenntartású általános iskolában lejárt a korábbi igazgató kinevezése, így a képviselő-testület pályázatot írtki az állásra. A közelmúltban megtartott testületi ülésen pályázata alapján az intézmény vezetője Dudás Dóra lett, aki korábban igazgató-helyettesként dolgozott az iskolában.

Péntektől nyugdíjas találkozó Berekfürdőben

Augusztus 28–30. között rendezik meg Berekfürdőben a XIV. Országos Nyugdíjas Művészeti Fesztivált. A szervezők több mint száz művészeti csoportot várnak ide, így a három nap alatt háromezer szépkorú lesz a községben. A strandszínpadon a nyugdíjasok előadásában lesz majd tánc, nóta, népdal és szavalat, mindhárom napot Márkus Ica nótaénekes műsora zárja.

Összefogásból készül el a hiányzó aszfalt út

Idén a karcagi Liliom utca és az Akácos utca végén is aszfaltburkolat lesz. Ez a mintegy másfél milliós beruházás az ott lakók, az önkormányzat, az egyház és a körzet képviselőjének összefogásával valósulhat meg.

Díjjal ismerték el a várost segítő munkájukat

A karcagi önkormányzat Karitatív tevékenyéségéért Díját augusztus 20-án az Utolsó Nomádok Motor Klub Egyesület kapta. A klubon belül működő Hell''s Angels Motoros Klub nevében Farsang Imre vette át a díjat, melyet a kórház gyermekosztálya támogatására szervezett jótékony motoros futamokért kaptak, hiszen eddig több mint 2 millió forintot gyűjtöttek össze. A másik díjat a Karcagért Közalapítvány vezetői dr. Temesváry Tamás elnök és Nagyné Major Mária titkár vehették át a város fejlesztése érdekében végzett munkáért. Az alapítvány támogatta a Karcag- Berekfürdő között épülő kerékpárutat is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!