Közélet

2009.08.13. 15:46

Karcagi hírek

A kunmadarasi művelődési ház kétszázezer forintot nyert fejlesztésekre. Karcagon a kun hímzést tanítják az érdeklődőknek.

SZOLJON

Kétszázezer forintot nyertek fejlesztésre

A kunmadarasi művelődési ház a szaktárca által kiírt érdekeltségnövelő pályázaton 168 ezer forintot nyert berendezési tárgyak és műszaki technikai eszközök - mikrofonok, hangosító berendezések - vásárlására. Ugyanezen a pályázaton az intézmény keretein belül működő községi könyvtár 53 ezer forint támogatást kapott. Ebből a felnőtt és gyermek olvasók által is sokat keresett szakkönyveket és szépirodalmi könyveket vásárolnak a könyvtárosok.    

A kun hímzést és csipkeverést tanítják meg

A Nagykunsági Népművészek Egyesületének csipkeverői és hímzői a kunok évéhez kapcsolódóan, a hagyományőrzés jegyében Karcag testvérvárosában Bácskossuthfalván a kun hímzést és a vert csipke készítést mutatják be és tanítják meg az érdeklődőknek. Emellett kézműveseik több hazai fesztiválon is ott lesznek munkáikkal.

Túlélő tábort szerveztek a gyerekeknek

A kunmadarasi Szociális Szolgáltató Központ dolgozói túlélő tábort szerveztek a nagycsaládosok gyerekei részére. A 25 táborozó az intézmény udvarán felállított sátrakban aludt. Nagyon élvezték a bátorságpróbát a 6-15 éves gyerekek, akik részére akadályversenyt is szerveztek. Ellátogattak még a karcagi tűzoltóságra és a lovardába is, ahol echós kocsira ültek és így nézték meg a várost. A madarasi rendőrök is tartottak nekik eszközbemutatót.

Elismerés a jól végzett munkáért

A közelmúltban a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete Elismerő Oklevél kitüntetésben részesítette Ágostonné Doma Magdolnát, a karcagi Kátai Gábor Kórház gyermekosztályának dolgozóját kiváló szakmai munkájáért és példamutató közösségi tevékenységéért.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!