Közélet

2009.08.26. 13:18

Szászberki hírek

Több első osztályos kezdi meg az iskolát szeptemberben, mint az elmúlt években.

T.J.

Húsz éves diáktalálkozó

A napokban találkoztak a település általános iskolájában az utóbbi húsz évben végzett diákok. 1989-óta mintegy 350 egykori tanuló lépett ki az iskolapadból. Közülük mintegy kétszázan vettek részt a rendezvényen, ahol egy vacsora mellett elevenítették fel a régi emlékeket. A sikeren felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy jövőre ismét megrendezik a találkozót, ám akkor már az összes 1946 után végzett diákot meghívják.

Többen kezdik az elsőosztály Szászberken

Két osztálynyi elsős ül be a helyi általános iskola padjaiba szeptemberben. A kistelepülésen évek óta csak egy első osztályt tudtak indítani. — mondta el érdeklődésünkre település polgármestere. Vasas Zsuzsanna szerint, a változás egyrészt annak köszönhető, hogy mind több a fiatal a községben, másrészt az iskola is egyre vonzóbb a más településen élők számára. Korábban ugyanis csak a felsőtagozatra nőtt meg a osztályok száma.

Több a fiatal Szászberken

Fiatalok számára is vonzó a község — állítja Vasas Zsuzsanna. A polgármester szerint ezt bizonyítja, hogy más kistelepüléssel szemben Szászbeken a 19 év alatti lakosok száma meghaladja a 60 éven felüliekét. A fokozatosan benépesülő lakóparknak köszönhető az is, hogy a község lélekszáma évek óta ezer fölött van. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!