Közélet

2010.04.09. 08:55

Adottságok tekintetében nem áll rosszul megyénk

Sokan úgy gondolják, hogy Szolnok megye a turizmus és idegenforgalom szempontjából gyengén álló és rossz adottságokkal rendelkező megye.

Szoljon.hu

Ha számba vesszük, milyen adottságai vannak megyénknek, látható, hogy a világ egyes tájaihoz képest sokkal jobban állunk — hangzott el Kovács Sándor, a megyei közgyűlés elnökének a turisztikai fórumot megnyitó tegnapi beszédében. A megyeháza dísztermében megrendezett fórum témája az Európai Uniós támogatások által megvalósult turisztikai fejlesztések Jász-Nagykun Szolnok megyében volt.

A megyének a turizmus területén történő kitörési pontjaként említette Kovács Sándor többek között a termál és wellness turizmust és a Tisza-tónál a horgászturizmust. A rendezvény célja az volt, hogy a települések jó ötleteket adjanak egymásnak és bemutassák a már bevált módszereket.

A fórumon Berekfürdő polgármestere, Cserkeszőlő polgármestere, Tiszafüred alpolgármestere, a Martfű Termál Spa tulajdonosa és Galó Anita, a megyei önkormányzat Jászkun kapitányok programjának vezetője tartott előadást. Mint az Cserkeszőlő polgármesterének, Szokolai Lajosnak az előadásából kiderült, leginkább a külföldön látott és jól bevált példákat hasznosították a településen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!