Közélet

2010.04.25. 22:40

Az ígéreteken túl, tetteken innen

Megtörtént. Ami várható volt, bekövetkezett: a magyar választók megkérdőjelezhetetlen többséggel utasították el a mögöttünk álló nyolc esztendőt.

Bán János

Elutasították a szemérmetlen hazugságokat, a hétköznapivá váló korrupciót, a gazdaság összeomlását, a soha nem látott munkanélküliséget, a közbiztonság katasztrofális állapotát. Szerencsésebb országokban mindezek töredéke is elegendő lett volna egy kormány bukásához.

Akárhogy is, egy fejezet lezárult. A szavazatok aránya egyértelműen mutatja, hogy jobboldalról, és baloldalról is bőségesen szavaztak a Fideszre. A győztesek felelőssége tehát nagyobb, mint valaha. Hisz mától sem lesz kolbászból a kerítés, mától sem vonul önkéntes száműzetésbe minden tolvaj, korrupt politikus, mától sem oldódik meg magától az ország millió gondja. A változásoknak azonban el kell kezdődnie. Most. Azonnal. Látnunk kell, hogy mi van az ígéretek mögött. Látnunk kell, hogy van jövő.

Sokan nem hisznek ebben a jövőben. Mi, akik hiszünk, azért mi is óvatosak vagyunk. Ebben az országban minden előfordulhat, és az ellenkezője is. De az ország rég nem volt ennyire egységes, és elszánt, mint most. Egységes, és elszánt abban, hogy új korszaknak kell kezdődnie, egy méltóbb, nyugodtabb korszaknak. Mert már nagyon ránk férne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!