Közélet

2010.04.08. 10:40

Két hét múlva lesz a bölcsődék napja

Vezetői szerep, konfliktuskezelés, családok támogatása, arculatformálás. Ezekben a témákban hallhattak előadásokat az észak-alföldi régió bölcsődevezetői Szolnokon.

Szoljon.hu

Nem egyszerű manapság az intézményvezetők munkája. Főleg az oktatásban dolgozóké. A bölcsődevezetők több szempontból is nehéz helyzetben vannak. A támogatások csökkentése, a megszorítások miatt minden fillérért meg kell küzdeniük, hogy a gyermekek megfelelő ellátását biztosítsák, emellett a nevelésben is egyre nagyobb a felelősségük. Mészáros Mihályné, az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság vezetője szerint a szülők nagyon sok esetben tanácstalanok, vagy kevésbé jut idejük a gyerekre, mert a megélhetés az első.

Ilyenformán nagy szükség van arra, hogy a vezető megfelelő eszközökkel rendelkezzen, hogy a családokat segíteni tudja, illetve hogy a beosztottjain, a munkatársain keresztül ugyanezt meg tudja tenni. A régiós vezetői konferencia apropóját egy új emléknap is adta. A Pesti Első Bölcsődei Egylet által létrehozott első magyar bölcsődét 1852. április 21-én nyitották meg Budapesten. Ennek tiszteletére a szociális és munkaügyi miniszter ettől az évtől április 21-ét a bölcsődék napjává nyilvánította. A szakmai tanácskozás ennek az ünnepnek volt Szolnokon előfutára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!