Közélet

2010.04.14. 23:11

Nő a közlekedésbiztonság, jön a forgalomkorlátozás

„Négy fontos és jelentős, ám a járműforgalmat némileg akadályozó beruházást indít el a hét végétől Szolnokon a Magyar Közút Nonprofit Zrt.” — jelentette be szerdán Szabó István alpolgármester.

Szoljon.hu

Április 17-én (szombat) reggel 8 órától április 18. (vasárnap) estig kijavítják a belvárosi Tisza-híd déli hídfőjének (Tiszaliget bejárat) úthibáit. A munkálatok során váltakozó irányú forgalom mellett félpályás útlezárásra számíthatnak az autósok, akik többségének érdemes a Szent István-hidat igénybe venniük — amennyiben nem a belváros felé vagy felől vezet az úticéljuk.
Május közepén — mintegy tíz napos munkafolyamat mellett — új aszfaltburkolatot kap a Nagy Sándor József út—Zagyvarékasi út csomópontjában lévő körforgalomtól kezdődően a Thököly út—Széchenyi körút kereszteződéséig húzódó útszakasz. Épp azért, mert ezen a laktanya mellett lévő csomóponton július 11-től a Közút kiépíti a már eltervezett körforgalmat.
„Turbó” körforgalmat építenei ki (végre) a régi 4-es főút és a Mol benzinkút kereszteződésében, a gyászosan „halálcsomópontnak” elkeresztelt területen is — júliusi kezdéstől az októberi átadásig. A turbó körforgalom lényege, hogy ide két sávon mehetnek be az autók, majd két sávon is hagyhatják el, így rendkívül gyors haladást tesz lehetővé.

Korábbi cikkünk a megyszékhely közlekedési helyzetéről:

A kivitelező nem tudta: nem lőnek ki a zöldnél az autósok

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!