Közélet

2010.04.20. 18:43

Orbán megnevezte a magyar tehetetlenség szimbólumát

— A választások első fordulójában döntöttünk a kormány menesztéséről, és arról, hogy új kormány jöjjön létre. A második fordulóban pedig arról fogunk dönteni, hogy mekkora legyen a felhatalmazás, vagyis milyen mértékű egység jöjjön létre, amit aztán a kormány képes lesz majd a valóságos életben képviselni — mondta keddi szolnoki látogatásán Orbán Viktor, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje.

Szoljon.hu

Orbán Viktor — aki jászberényi látogatása után érkezett Szolnokra — sétát tett a Széchenyi-lakótelepen, majd felkereste a görög katolikus templomot. Később megtekintette az épülő tiszai gyaloghidat, majd onnan elsétált a Kossuth térre.
Orbán Viktor a sajtónak elmondta: azért jött Szolnokra, mert buzdítani szeretné az embereket, hogy a választások második fordulójára jöjjenek el.

— Ne hagyjuk félbe a munkát, ha már együtt belevágtunk, és szép eredményt értünk el — hangsúlyozta. — Szolnokon két mandátum sorsa is nyitott, a jelölteket is szerettem volna jelenlétemmel bátorítani és támogatni. A megyében is nyitva van még jó néhány mandátum sorsa, és mi nagyon szeretnék az összes mandátumra vonatkozó bizalmat kiérdemelni. A szolnokiaktól azt kérem, csatlakozzanak ahhoz a nemzeti egységhez, amely most van formálódóban.
Mint hangsúlyozta, Szolnok egy „nehéz” hely, mert itt félbemaradt ígéretekkel is meg kell birkózni. Például a 4-es út négysávúsításának története a magyar tehetetlenség szimbólumává kezd válni — mondta Orbán Viktor.
— Az elmúlt nyolc évben többször megígérték, időnként be is jelentették, hogy ez mindjárt elkészül, ám ez nincs így. Szolnok egy jó adottságú város, vasúti csomópont, ipari kultúrával, óriási mezőgazdasági területtel. Mi a mezőgazdaságot, az ipari kultúrát fejleszteni akarjuk, tranzitgazdaságot akarunk ide építeni. Szolnok csak akkor tudja a kedvező fekvésében rejlő lehetőségeket kihasználni, ha a közúti közlekedés problémáját megoldjuk. Úgyhogy a 4-es utat mindenképpen meg kell építeni — húzta alá a miniszterelnök-jelölt.
Végül hozzátette: Szolnoknak vannak történelmi részei is, ahova a helyi polgárok egy tiszai gyaloghidat terveztek régóta. Azt a munkát is be kell fejezni, mert Magyarország egyik szép látványossága lesz majd a gyaloghíd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!