Közélet

2010.04.29. 10:47

Őrizni kell az elültetett fákat és virágokat

Jászapáti Önkormányzata ebben az évben nyolcszázezer forintot szánt a település közterületeinek fásítására és virágosítására.

Szoljon.hu

A kiszáradt vagy beteg fákat a polgármesteri hivatal munkásai kivágták és helyettük újakat ültettek. A vandálok által letarolt piactéri kilenc gömbakácot is pótolniuk kellett. A faültetéseket még az ősszel elvégezték, mert a Föld Anyja Alapítvány segítségével közel 250 különböző fajta fát igényelhetett a város. Így platánok, kocsányos és vörös tölgyek,  nyírfák már új helyükön díszítik a település utcáit. Más évelő növényeket, így pl. rózsák átültetését és gondozását is elvégezték a város kertészeti szakemberei.

A héten elkezdődött a város központi tereinek virágdíszítése is. A parkokba közel három ezer darab egynyári növényt ültetnek ezekben a napokban. A buszmegállóhoz kettő, a polgármesteri hivatal elé öt látványos virágállványt helyeztek el. Ezzel egy időben megszervezték a figyelőszolgálatot is, hiszen az elmúlt évek tapasztalata szerint a közterületeken ez idő tájt  megszaporodnak viráglopások. Ezért őrzik a kiültetett növényeket a városban, hogy meggyökeresedve valóban a város közterületeit díszítsék.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!