Közélet

2010.04.19. 18:58

Szofi Napok, hangverseny és előadások a főiskolán

Véradással vette kezdetét hétfőn délelőtt a Szolnoki Főiskolán az idei Szofi Napok.

Szoljon.hu

A nulladik nap estéjén, melyet a bemelegítésre szántak a szervezők, a Dumaszínház Jankovics Péterrel és Dombóvári Istvánnal előadására várták az érdeklődőket. Az április 21-ig tartó rendezvényen lesz még Kolimpia tíz fős csapatokkal, különböző zenei rendezvények, valamint rodeó bika, szumó, gladiátor játék és sörsátor. A véradás nem ismeretlen a szolnoki főiskolások előtt.

Az egyetemi és főiskolai nappali tagozatos hallgatók számára rendezett véradó versenyen az 1000-10 000 fő közötti hallgatói létszám kategóriában tavaly harmadik helyezést ért el a Szolnoki Főiskola. Szintén tegnap tartottak a főiskolán az intézmény és a Bűnmegelőzők Országos Szakmai Szövetsége szervezésében II. Bűnmegelőzési Piknik címmel interaktív (párbeszéden alapuló) előadásokat.

Mindezeken kívül a kultúra is szerepet kapott a hét első napján. Este hét órai kezdettel tartotta a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a Dvorák-estjét. A műsorban a Karnevál-nyitány, a Hegedűverseny és a VIII. G-dúr szimfónia szerepelt. A Hegedűversenyben Kelemen Barnabás működött közre hegedűvel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!