Közélet

2010.04.15. 11:50

Továbbra is fűtenek a szolnoki társasházakban

— Bár április 15-ével véget ért a fűtési szezon, nem állunk még le a fűtéssel — árulta el Horváth István, a szolnoki Alfa-Nova Kft. területi igazgatója tegnap.

Szoljon.hu

— Tíz fok körül várható a napi középhőmérséklet, ezért időjárást követő fűtés szükséges. A fogyasztói igények eltérőek, akár egy épületen belül is, próbálunk a többség várható kívánságának megfelelni. Április 13-án küldtük ki a közös képviselőknek a hivatalos levelet arról, hogy továbbra is fűteni fogunk. Természetesen amelyik társasház jelzi felénk, hogy nem kéri a szolgáltatást, lekapcsoljuk a rendszerről. Ezidáig a 116 társasházból egyetlen egy jelezte felénk, hogy a mai naptól kéri a fűtés leállítását. Tehát, míg korábban azoknak kellett jelentkezni nálunk, akik továbbra is szerették volna ha fűtenek a házban, most annak kell szólnia, aki le szeretné mondani a szolgáltatást.

A fűtést akkor tervezzük leállítani, amikor 12 fok fölé emelkedik legalább kettő napig a napi középhőmérséklet illetve amennyiben fogyasztóink nem igénylik a szolgáltatást. Évenként változó, hányan kérnek pótfűtést. Az előző két esztendőben kellemes idő volt, le lehetett állni, de volt már példa természetesen ennek az ellenkezőjére is — jegyezte meg Horváth István.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!