Közélet

2010.11.13. 12:17

Értékes közösségben ápolják a közös értéket

A jövő évben valósulnak meg azok a tevékenységek a Szandaszőlősi Általános Iskola, Művelődési Ház és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben, melyekhez mintegy 13 millió forintot nyert az intézmény.

A pályázati projekt címe: Közös érték—értékes közösség.
— Pályázatunkban vállaltuk, hogy olyan iskolán kívüli programokat bonyolítunk le, melyek képesség- és kompetenciafejlesztési lehetőséget nyújtanak a gyermek-, az ifjúsági korosztály és a fogyatékkal élők számára a közművelődési programokon keresztül — mondták el az intézmény munkatársai.

A programok célja közösségfejlesztés az egyén személyiségének tiszteletben tartásával, esélyegyenlőség megteremtés, értékmegőrzés, tapasztalatátadás. A célokat szakkörökkel valósítják meg, melyek kézügyességet, kommunikációt, személyiséget, logikát, kreativitást, mozgáskoordinációt fejlesztenek. Ezen kívül kiscsoportos foglalkozásokat is tartanak majd, melyek hagyományokat és helytörténeti szokásokat ápolnak, ügyességet elősegítő, és életvezetési ismereteket nyújtanak. Lesznek táborok, melyek az alkotást, a kreativitást, a kifejezőkészséget foglalják magukba. — Mindez összesen tizenegy szakköri foglalkozás és négy tábor keretében valósul meg 2011-ben — emelték ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!