Közélet

2010.11.25. 16:17

Ötletek a kerékpáros közlekedés rendezésére

A forgalomszabályozás lehetőségeit behatárolja Szolnok úthálózata.

Békési B.

— Szolnok jelenlegi közlekedési helyzetén még van mit javítani — mondta Szabó István alpolgármester, a polgármesteri hivatalban tartott közgyűlésen tegnap. — A forgalomszabályozás lehetőségeit viszont behatárolja a megyeszékhely úthálózata — jegyezte meg.
Többféle ötlet hangzott el a Szolnok városi kerékpárút-hálózat kialakításának és továbbfejlesztésének koncepciója  kapcsán. Radócz Zoltán szocialista képviselő is támogatta azt a javaslatot, mely szerint rendezni kell a Baross úton a kerékpáros közlekedést. Hiszen rengetegen bicikliznek még mindig a járdán. Nem lehet azonban még megjósolni, hogy a Tiszavirág-híd lakosság általi használata mennyiben befolyásolja majd a közlekedési szokásokat, hangzott el.

A közgyűlésen megszavazták a szolnoki Tisza park (Verseghy Gimnázium előtti ) közút időszakos megnyitásával járó forgalomszabályozás véglegesítéséről szóló előterjesztést. Javaslatként azonban elhangzott a sebesség - és a további súlykorlátozás szükségessége, tekintettel az úton lévő díszburkolatra.

Zaránd György, a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. vezérigazgatója beszámolt arról, hogy már több, mint 1300 munkavállaló dolgozik a társaság szolnoki telephelyén. A dolgozók jövedelme húsz százalékkal növekedett az elmúlt, alig több mint két esztendő alatt.

— Rendkívül jó a kapcsolat Szolnok város vezetésével — hangsúlyozta. — Ennek köszönhetően jó viszonyt sikerült kialakítanunk a Stadler céggel is. Az utolsó szerződést, mely a svájci motorvonatok forgóvázainak szolnoki járműjavítóban történő felújításáról szól, augusztusban írtuk alá — tette hozzá.

A MÁV-GÉPÉSZET Zrt.-től származó eddigi, 88 millió forintos iparűzési adó évi összege növekedhet, mondta a vezérigazgató, aki szerint erre van is reális lehetőség.
Békési B.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!