Közélet

2011.03.25. 14:26

Havasesőt is hozhat a jövő hét

Vasárnapra egy hidegfront mögött egy napra hidegebb levegő érkezik, aztán viszont visszatér a tavasz.

Időkép.hu

 Ma még országszerte folytatódik a napos, száraz, igazi márciusi időjárás, így aki csak teheti, töltse a szabadban az idejét, élvezze ki a napsütéses, kellemes időjárást - írja az Időkép.hu.

 Holnap az északnyugatira forduló szél kíséretében egy hidegfront érkezik, észak felől megnövekszik a felhőzet, és a gomolyfelhőkből többfelé várható záporok kialakulása, sőt, a déli tájakon akár egy-egy zivatar is kialakulhat. A délutánra várható legmagasabb hőmérsékletekben nem várható ekkor még lényeges változás, csak pár fokot esnek vissza a maximumértékek, viszont északkeleten gyakran kísérik majd élénk, időnként erős lökések szelet, emiatt a hőérzetünk alacsonyabb lehet.

 A front mögött vasárnap aztán hidegebb levegő áramlik hazánk térségébe, az északi tájakon csupán 6-8°C köré emelkedik a hőmérő higanyszála, de délen is csak 10°C köré melegszik a levegő. A légmozgás viszont ekkorra már jelentősen mérséklődik, de elszórtan továbbra is számíthatunk záporok kialakulására, a magasabban fekvő tájakon átmenetileg akár havaseső is hullhat.

 A jövő héten viszont - a legfrissebb számítások szerint - visszatér a tavasz: napról napra egyre melegebb idő várható, hétfőn még csapadékkal és több, majd egyre kevesebb felhővel, a hét közepétől pedig akár záporos, zivataros, szeszélyesebb áprilisi időjárással.

További részletek: www.idokep.hu

Időkép.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!