Közélet

2011.03.12. 11:21

Módosítottak, így 151 millióból újul a székház

Jászberényben módosították a Jászság Népi Együttes székházfelújításáról szóló önkormányzati határozatot.

BCS

Az önkormányzat módosította a felújítás befejezésének dátumát, illetve a felhasználható költségkeretet is.

Mint emlékezetes még 2008 végén kormányzati támogatásként 120 millió forintos összeget utaltak a városnak, hogy a népi együttes Víz utcai székházát felújítsák. A megszületett szerződés szerit a városnak 2010 év végére kellett volna elszámolnia a támogatás felhasználásával. Mivel még az építkezés a felújítás mai napig nem kezdődött el, így egyértelmű, hogy az elszámolást sem lehetett végrehajtani az eredeti határidőre. A város önkormányzata korában kérte az időpont módosítását a kormányzattól. Mostanra megérkezett a válasz és engedélyezték, hogy 2012 június 30-ig fejezzék be a munkálatokat.

Nem csak az időpont változott, hanem a tervek is. Eredetileg, az elkészült felújítási tervekhez igazodva több alkalommal is emelte az önkormányzat az általa nyújtott támogatás összegét, a beruházás teljes bruttó költségvetését 252,5 millióra tervezték.

A 2011-es költségvetés tervezésekor azonban az önkormányzat nem vállalta ezt a költséget, és módosították a terveket. Végül a képviselő-testület szerdai ülésén 151 milliós költségvetést hagytak jóvá a felújításra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!