Közélet

2011.03.25. 18:46

Retteghetünk: rendszámfelismerő kamerákat telepítenek

A jászfényszarui képviselő-testület döntését követően a napokban kezdődhet meg a város különböző pontjain összesen 19 kamera felszerelése.

BCS

A fejlesztés részeként kilenc térfigyelő kamerát helyeznek ki Jászfényszarun, a város útjait további kilenc olyan kamera figyeli majd, amelyek rendszámfelismerő funkcióval is rendelkeznek, ráadásul plusz egy olyan mobil kamerát is beszereznek — tudtuk meg Tanczikó Attilától, a polgármesteri hivatal munkatárásától —, amelyet a szabadtéri rendezvények idején tudnak beüzemelni alkalmanként, a legmegfelelőbb helyre állítva azokat.

A kamerák által közvetített képek közvetlenül a helyi rendőrséghez érkeznek.
A térségben a múlt évben zajlott hasonló jellegű fejlesztés Jászfelsőszentgyörgyön. Ott a településre bevezető utakat, a közterületeket, az önkormányzati intézményeket figyelik kamerák. Zelenai Tiborné polgármester asszony érdeklődésünkre elmondta, a kihelyezett kameráknak egyrészt a megelőzésben volt nagy szerepük, másrészt értékes információkat tudhattak meg a bűnüldözők, a települést felkavaró pénzintézetben történt rablás alkalmával is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!