Közélet

2012.04.07. 11:52

A kormány 2022-ig fokozatosan emeli a katonai költségvetést

A kormány a haderő-fejlesztési igényeket, a haderő technikai állapotát és a nemzetgazdaság teherbíró képességét egyaránt figyelembe véve 2022-ig a honvédelmi költségvetés fokozatos növekedését irányozza elő.

Szoljon.hu

Ezt Hende Csaba honvédelmi miniszter csütörtökön Kecskeméten az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának a kecskeméti légibázisra kihelyezett ülése után jelentette ki.

Hende Csaba hangsúlyozta: tovább nem halogatható a képességfejlesztés, a gazdasági nehézségek ellenére kis lépésekkel sikerül megőrizni a képesség megtartását és növelését — írta az MTI. Fontosnak nevezte a vadászrepülő-képesség megőrzése mellett a helikopterek korszerűsítését, melyhez segítséget nyújtott a finnektől kapott két Mi—8-as szállítóhelikopter rendszerbe állítása.
Az ülést követően szolnoki Mi—24-es helikopterek, majd Gripen vadászgépek bemutatóját tekinthették meg a bizottság tagjai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!