Közélet

2012.04.06. 09:47

Retteghetnek az autósok, jönnek az új kamerák

A jászberényi önkormányzat részt vesz a közbiztonság növelését szolgáló fejlesztések megvalósításához kapcsolódó, Belügyminisztérium által kiírt pályázaton.

Szoljon.hu

Ennek keretében térfigyelő kamerarendszer kiépítésére pályáznak. A maximálisan igényelhető támogatás 10 millió forint, amelyhez 20 százalék önerőt biztosít a város. A pályázaton elnyerhető támogatás és a saját forrás összege a teljes tervezett rendszer kiépítésének csak egy részét teszi lehetővé.

A tervek szerint az önkormányzat rendelkezésére álló árajánlat alapján hat darab rendszámfelismerő-kiértékelő kamerahely és fejállomás kiépítésére van lehetőség, a rendszer azonban a továbbiakban bármikor bővíthető. A rendszámfelismerő-kiértékelő pontokat a városba bejövő és kimenő forgalom követésére hoznák létre. A pályázat sikeres elbírálása esetén a beruházás során a város különböző részein térfigyelő pontokat is létesítenének. A rendszer fejállomását a Jászberényi Rendőrkapitányság épületében építenék ki. A kamerahelyek közötti kapcsolatot pedig rádiós összeköttetés biztosítaná.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!