Közélet

2012.04.06. 06:44

Természetes energia látja el a kistérséget

Címkék#Tiszafüred

Az energianövény telepítése okán tartott sajtótájékoztatót a napoban Papp Károly, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára és dr. Lengyel Györgyi megyei kormánymegbízott Tiszafüreden.

Szoljon.hu

 Amint azt dr. Lengyel Györgyi kiemelte, a Start munkamintaprogram egyik legnagyobb erénye, hogy hosszabb távon nemcsak az egész település számára értékteremtő.

A tavaly indult biomasszakazán-program keretében öt településen (a tiszafüredi kistérségben Tiszaszentimre, Tiszaigar, Tiszaörs, valamint a Kunszentmártoni kistérségben Csépa és Szelevény) az előkészítés zajlott. A rendelkezésre álló 24 millió 612 ezer forintból az érintett önkormányzatok megvásárolták a kazánokat, kialakították a tárolóhelyiségeket, aprítógépet szereztek be. Ehhez lehet fűtőanyag az energianövény.

A Start munkamintaprogram keretében a megyében 10 település termeszt energianövényeket. A füredi kistérségben, Tiszafüreden, Tiszaszőlősön és Tomajmonostorán az energiafűz és az energianyár telepítése történik, összesen 190 ezer cserjét ültetnek el a közeljövőben — tudtuk meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!