Közélet

2012.04.29. 10:11

Új munkahelyeket teremtenek Miklóson

Néhány napon belül új munkahelyeket teremt Törökszentmiklóson a Ferropatent Zrt. A szekszárdi székhelyű, magyar tulajdonú céggel a közelmúltban írta alá a város az egykori Vegytek telephelyének értékesítéséről szóló szerződést — jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón dr. Juhász Enikő polgármester.

Szoljon.hu

Hozzátette: a törökszentmiklósi önkormányzat kiemelt feladatának tekinti a munkahelyteremtést. Egyéves tárgyalássorozatot követően, dr. Sziráki András, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnökének közreműködésével sikerült a befektetőt a településre csábítani.

Szabó Sándor, a 11,5 milliárd forintos nettó árbevételű fémkereskedő vállalkozás elnök-vezérigazgatója arról szólt, hogy a társaság a városban, ezen az öthektáros területen építi ki logisztikai bázisát, amely kezdetben 20-25 embert foglalkoztat, később azonban a fémmegmunkálást szolgáló fejlesztéseknek köszönhetően 100-120 dolgozónak ad majd munkát. A meglévő üzemcsarnok felújítására és gépberuházásra mintegy hárommillió eurót költenek a következő két évben.

Törökszentmiklós a hazai mezőgépgyártás egyik fellegvára, és a városban különösen jó a befektetői környezet — hangsúlyozta dr. Sziráki András, a kamara elnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!