Közélet

2013.04.20. 15:17

Ezúttal a hegyek mutatkoznak be az Alföldön

Immár 15. alkalommal rendezik meg az utazási kiállítás és vásárt Szolnokon.

Sz. Zs.

Sunrise at terrace in Guangxi China

Fotó: Getty Images/iStockphoto

– Az április 26-27-én zajló rendezvényre idén különösen nagy hangsúlyt fektetünk – emelte ki az egyik szervező, a Tourinform Szolnok Iroda vezetője, Jakus Beáta. – Hagyományosan a szolnoki kiállítás zárja a tavaszi belföldi turisztikai vásárok sorát, a díszvendégünk pedig Észak-Magyarország, „az egészségtudatos, aktív hegyvidéki régió” lesz. A kétnapos programsorozatot idén is előadás, kézműves-bemutató, kóstoló és verseny színesíti az Aba-Novák Kulturális Központban és a Hild téren, a kiállítás hangja pedig Cozombolis Leonidasz Péter lesz.

– Mivel többéves tendencia már, hogy a belföldi kereslet nem növekszik, a vendégek jellemzően egyre közelebbi úti célokat választanak – mondta el Molnár Anita, a díszvendég Észak-Magyarország és Tisza-tó régió marketingigazgatóságának vezetője. – Ezért ezekben a hetekben több alföldi nagyvárosban is bemutatkozunk kínálatunkkal. Izgalmas túrákat, várakat, barlangokat, egyedi élményeket kínálunk mindenkinek.
A vásárhoz kapcsolódó szakmai programként A táji értékek szerepe a Közép-Tisza menti települések turizmusfejlesztésében címmel rendeznek konferenciát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!