Közélet

2013.04.30. 12:29

Jelentősen csökkent a belvízzel elöntött területek nagysága

A Tisza lassú ütemben, végig apad, de a Hortobágy-Berettyón is apadást regisztrálnak, tuduk meg a Kötivizigtől.

Szoljon.hu

A folyamatos apadás következtében a hétvégén megszűnt az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó alsó szakaszán Túrkeve és az árvízkapu között, valamint I. fokúra mérsékelték a készültséget a Hármas-Körös jobb partján az árvízkaputól-Kunszentmártonig tartó szakaszon. Szombaton a Tisza mentén, Kisköre és Doba között II. fokú készültség lépett érvénybe, miután a vízállás Kisköre-alsónál 800 cm alá süllyedt. A III. fok visszavonásával a közlekedési tilalmat feloldották ezen a szakaszon. Ezzel együtt a hajózási tilalom is érvényét vesztette szombattól a Kisköre és Tiszapüspöki közötti szakaszon.

A kedvező időjárásnak és a folyamatos mentesítési munkálatoknak köszönhetően jelentősen csökkent a belvízi elöntések nagysága a KÖTIVIZIG területén. Jelenleg 11 550 hektárt borít víz.
Elsőfokú belvízvédelmi készültség van érvényben hat szakaszon (Kiskörei, Kunhegyesi, Cibakházi, Mezőtúri, Karcagi és Kisújszállási). II. fokú készültséget tartanak fenn 3 szakaszon (Tiszakécskei, Jászberényi és Jászkiséri). Továbbra is III. fokú a készültség a Ceglédi belvízvédelmi szakaszon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!