Közélet

2013.04.07. 09:42

Megújuló energiát hasznosítanak Szalókon

Abádszalók azon kevés település közé tartozik, ahol a közmunkaprogram részeként a bio- és megújuló energiafelhasználásra is lehetőség nyílik.

Sz. Zs.

A Tomajmonostorával közös program elsősorban a települések közintézményeinek alternatív fűtési rendszereinek megvalósítását célozza, így Szalókon a városháza fűtési rendszerének kiegészítésére nyílik lehetőség a korszerű, energiatakarékos konstrukciónak köszönhetően.

Egyrészt bővítik a már meglévő kazánházat, emellett pedig beszereztek egy új kazánt is. A közel nyolc millió forintos támogatás ráadásul nem csak magát a beruházást fedezi, de két munkás egy éven keresztül történő foglalkoztatását is biztosítja. Az így munkához jutó emberek végzik majd a következő hónapok során a településen a megfelelő növények begyűjtését, azok városháza udvarára depózását, valamint a későbbiekben beszerzendő aprítékoló géppel történő aprítékolást, illetve a kazán folyamatos üzemeltetését. A tervek szerint a kazánt a már telepített három hektárnyi, illetve a következő időszakban tervezett további kilenc hektáros energianyár ültetvény láthatja el folyamatosan tüzelőanyaggal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!