Közélet

2013.06.27. 17:27

Megható: a kilenc éves kisfiú gyógyulásáért kerékpározik

- Mozdulok, hogy segíthess! - ezzel a mottóval indul kerékpárral pénteken Karcagról Laboncz Sándor, hogy részt vegyen a Szepsi Bódva Kupa Nemzetközi országúti futó- és kerékpárversenyen. Most azonban részvétele jótékony célú, a kunmadarasi Ozsváth Lalika gyógyulásáért versenyez.

Szoljon.hu

- Két hónapja hallottam először Ozsváth Lalikáról. Nagyon megrázott a kilencéves kisfiú sorsa, akinek csak a csontvelő transzplantáció segíthet a gyógyulásában. A jótékony koncerten nem tudtam ott lenni, de valahogy tenni akartam érte. Akkor fogalmazódott meg bennem ennek az útnak a gondolata - mondja Sándor.

Több éves sportolói múlttal rendelkezem, korábban is részt vettem ezen a versenyen edzőm, Szepesi Tibor jóvoltából, így jött az ötlet, most a kisfiúért teszem meg kerékpáron a 433 kilométert, majd lefutom a félmaratont (21095 méter). Amikor kitaláltam a jótékony utat, felvettem a kapcsolatot Karcag testvérvárosának, Szepsinek a vezetőivel és felkerestem Lalikáékat is. Nem akartam üres kézzel menni, előtte volt itthon hízóvágás, így a fél sertést átvittem a fiatalabb húgommal a családnak, hogy ezzel segítsek nekik. Mivel a kisfiú édesanyjával a miskolci kórházban volt, csak a nagyszülőkkel találkozhattunk. Nagyon köszönték, hogy gondoltam unokájukra - mondja Sándor, aki az elmúlt hetekben újra komoly edzésbe fogott, hiszen pár éve már nem sportol aktívan. Aki segíteni szeretné Ozsváth Lalikát, az a kilométerenként 500 forintos támogatói hozzájárulás módjáról a "Mindig van remény" Daganatos Betegekért Alapítványnál érdeklődhet.

Laboncz Sándor mindig szerette a kihívásokat, sportolóként is nehezen viselte a kudarcokat, a győzelem volt a célja mindig. Most is biztos abban, hogy sikerülni fog a terve. - Már általánosban futóversenyeken vettem részt, majd Szepesi Tibor edző mellett kezdtem el komolyan atletizálni a KSE szakosztályában. Éveken át futóként versenyeztem, jöttek is szépen a megyei, országos eredmények. Pár éve lefutottam a Bécs-Budapest
maratont, nagyobb kerékpáros versenyeken is részt vettem. Munka mellett azonban már nem jutott idő a versenyzésre. Jelenleg a DE Karcagi Kutatóintézetének juhászatában dolgozom. Műszak után a tanyánkon a fóliasátorban töltök napi több órát, hiszen őstermelőként paprikát, paradicsomot termelek barátnőmmel, Szalai Ildikóval. Míg távol leszek,
a fóliásban a közvetlen rokonaimnak kell helyt állniuk, hiszen barátnőm autóval elkísér az útra - mondja Sándor, aki ígéri, semmilyen rossz időjárás nem akadályozza meg abban, hogy teljesítse a Karcag-Szepsi távot.

Karcagról Laboncz Sándor, hogy részt vegyen a Szepsi Bódva Kupa Nemzetközi országúti futó- és kerékpárversenyen. Most azonban

részvétele jótékony célú, a kunmadarasi Ozsváth Lalika gyógyulásáért versenyez. Szoljon.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!