Közélet

2013.07.19. 17:31

Kerekes András lett a Tisza-tó polgármestere

Immár tíz esztendeje minden évben megválasztják az év polgármesterét a Tisza-tó térségében, akik a Szféra-Tisza Kft. által alapított díjat kapják.

Sz. Zs.

Fotó:

Idén a szavazatok alapján a Tisza-tó polgármestere 2013-ban Kerekes András (Tiszaszőlős), alpolgármestere Albertné Forgó Katalin (Újlőrincfalva), a Tisza-tó jegyzője pedig dr. Pénzes Tímea (Kunhegyes) lett.


A díjazottakat lapunk hirdetésvezetője, Fodor Beáta is ajándékcsomaggal köszöntötte. A „Tisza-tavi régióért” díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek ítélték oda.
A Tisza-tavi Polgármesterek találkozójához kapcsolódó konferencián számos előadás hangzott el.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] A díjazottakat lapunk hirdetésvezetője, Fodor Beáta is ajándékcsomaggal köszöntötte. Fotó: Mészáros János
[/caption]
Többek között Mező Ferenc, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezetője számolt be a turisztikai pályázatok tapasztalatairól, míg Kis Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium osztályvezetője a vidék- és területfejlesztés aktuális kérdéseit ismertette
Zárásként dr. Fazekas Sándor miniszter arról beszélt, mit jelent a Nemzeti Vízstratégia a Tisza-tavi települések életében. Mint elmondta, jelenleg zajlik a vízstratégiával kapcsolatos országjárás tapasztalatainak összegzése.

További részletek az Új Néplap szombati számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!