Közélet

2013.07.12. 19:12

Megerősítették a kerítéseket a pálya körül

– Nagyon zavarnak a házunk közvetlen közelében levő pályán futballozó gyerekek – fordult lapunkhoz egy kengyeli hölgy.

Szoljon.hu

– Nem csak arról van szó, hogy óriási a ricsaj és nem lehet nyugodtan pihenni. A házamnak pattanó labdák miatt már lehullott a vakolat a falról, az egyik közelben levő ismerősöm ablakának is csapódott már labda. Csak a szerencsének tudható be, hogy nem tört be. A gyerekek csengetés nélkül ugrálnak be a portámra, ha berepül a labda. Nem csak engem zavar mindez, hanem több környékbeli idős embert is. Megértjük, hogy a fiataloknak térre lenne szükségük, hogy felszabadultan játszhassanak, de szeretnénk valamiféle kompromisszumot. Szerintem olcsóbb lenne a pár száz méterrel arrébb levő területre telepíteni a focipályát, mint körbekeríteni kerítéssel a jelenlegit. Létezik valamiféle megoldás a probléma orvoslására? – kérdezte.

Nagy Szilárd, Kengyel polgármestere válaszolt lapunk megkeresésére.
– Ismerjük a problémát, és rendkívül nehéz döntés elé állít bennünket – mondta a település vezetője. – Hiszen nem kevés, közel száz gyermek focizik ott, a szóban forgó pályán nap mint nap, ez a terület a kengyeli grund. Viszont megértem a másik oldalon állókat, azokat is, akiket zavar az egész napos labdapattogás. Nemrég hálókat szereltünk a kapukra, és megerősítettük körben a kerítéseket. Amennyiben ez sem jelent majd megoldást, akkor az augusztusi képviselő-testületi ülésen tárgyalni fogunk a pálya sorsáról. Addig is minden lakó türelmét kérjük! – fűzte hozzá a polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!