Közélet

2013.07.30. 14:36

Megszűnik a tanítás a kertvárosi iskolában

Már pakolják a berendezést és csomagolják a tanszereket – hosszú évtizedek után szűnik meg az oktatás az újszászi Vörösmarty Mihály Általános Iskola kertvárosi iskolaegységében.

G. SZ.

Az iskolában a kétezres évekig nyolc osztály működött, néhány éve azonban ez először négyre, majd háromra csökkent. Közben 2007-ben uniós források segítségével több mint százmillió forintból hozták rendbe az iskola épületét, új szárnyat építettek a meglévő mellé, és a közeli óvodát is odaköltöztették. A legutóbbi  ­testületi ülésen a város vezetése arról döntött, a megmaradt osztályokat is áthelyezi a központban lévő fő iskolaegységbe.
Bogárné Simon Klára, az általános iskola igazgatója szerint az átszervezés maradt az egyetlen ésszerű lépés, mellyel racionalizálni tudják a gyermekhiány miatt kialakult helyzetet. – Idén például már csak egyetlen első osztály indult volna a Kertvárosban, ezért voltunk kénytelenek a változtatás mellett dönteni – mondta az igazgató asszony.

Ami pedig a kiköltöztetett iskola épületét illeti: az épület ősztől sem marad teljesen kihasználatlanul, a tervek szerint ott működik majd a pedagógiai szakszolgálat telephelye, az óvoda, és az óvoda bemutatóterme.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!