Közélet

2013.07.16. 12:21

Önállóan is felújítaná az orvosi rendelőt Kuncsorba

Nemrégiben fejeződött be Kuncsorbán az orvosi rendelőhöz tartozó szolgálati lakás felújítása. Ennek köszönhetően már teljesen energiatakarékossá vált az épület.

Szoljon.hu

Korábban egy tizennégy millió forintos beruházásnak köszönhetően két biokazánt állítottak rendszerbe a településen. Az új fűtési rendszer többek között az orvosi rendelőben működik. Aprítékkal fűtenek, melyhez a szükséges fát a közfoglalkoztatottak termelik ki a közterületek, utak melletti sávok takarításakor. Az új fűtési rendszer kialakítása azonban csak egy része volt a fejlesztésnek, amelynek köszönhetően korszerűbbé válik a csorbai orvosi rendelő. Most megvalósult a szolgálati lakás hőszigetelése és ablakcseréje is.

– Azt tervezzük, hogy egy újabb pályázat keretében maga a rendelő is megújulna mintegy 60 millió forintos fejlesztés keretében – mondta el Rédai János polgármester. – Ennek az Örményessel közös projektnek köszönhetően nem csak megszépülne az egészségügyi intézmény, de jelentős mértékben javul, modernebbé válik a felszerelés, új műszerek, eszközök beszerzésére nyílik lehetőség. Akkor sem esünk azonban kétségbe, ha nem nyer a pályázat, hiszen legalább az épület szigetelését, festését akár önerőből is megoldjuk szükség esetén, a nyílászárók cseréje pedig már korábban megtörtént a rendelőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!