Közélet

2013.08.09. 14:46

Mi kell a nőknek?

Ki kérem magamnak a hölgyek nevében! Azt állítani, hogy a nők nem tudnak parkolni, önmagában rosszindulatú megjegyzés. Az pedig, hogy (a tehetségtelenségünket szemléltetve) külön női parkolóhelyet hoznak létre a férfiak, egyszerűen sértő.

Joó Zsuzsa

Pedig ez utóbbi megtörtént: a minap hallottam, egy város mélygarázsában augusztus elejétől hat jóval szélesebb, színes ábrákkal ellátott parkolóhelyet alakítottak ki a gyengébb nem képviselőinek. Még jó, hogy pusztán egyetlen város férfiainak jutott eszébe ez az elvetemült ötlet.


Azt mondják egyébként az ott élők, ezek a parkolóhelyek nem csak nagyobbak, hanem szebbek is. Na jó, ha tényleg szebbek, akkor ezt enyhítő körülménynek elfogadhatjuk. Az ötletgazda férfiak szerint babakocsival sokkal jobban elférünk a 380 centis beállásban, ráadásul ezen helyek közelebb is vannak a bejárathoz. Belegondolva, ez egészen pozitív dolog. És hogy a világítás miatt biztonságosabbak is a női parkolóhelyek? Nem kell végre attól tartanunk, hogy este megtámadnak bennünket? Nagyszerű! Az a hímzésminta a parkolóhely előtti falon pedig valóban gyönyörű! A női parkolóhely egészen jó ötlet! De miért ilyen keveset alakítottak ki? És miért csak e városban?

Javaslom, minden településen legyen matyómintás, majd négy méter széles, reflektorokkal felszerelt parkolóhely! Sőt, az ötletet továbbfejlesztve, még tükröt is felszerelhetnének, pelenkázóhelyet is telepíthetnének, sőt, egy állandósított sminkkészlet is segíthetné a nőket, hogy tökéletes külsővel lépjenek ki a garázsból! Csak nehogy megirigyeljék a férfiak, akik majd söröskorsós, sportcsatornás tévével ellátott, női hostess dolgozós parkolóhelyet követeljenek maguknak!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!