Közélet

2013.10.19. 14:00

Fáradhatatlanul aratják a babérokat a karcagiak

Sikeresek voltak a karcagi tűzoltók a 2013-as Őszi Terepfutó Bajnokságon.

SZOLJON

Dániel Sándor tűzoltó főtörzsőrmester és Nagy-Bana Dávid tűzoltó őrmester így emlékezett a felkészülésre és a versenyre:

Október 09.-én reggel szolgálatváltásra való felkészülés közben Sebők János tű. őrgy. úr egy kérdést szegezett nekünk, hogy képviselnénk-e a karcagi tűzoltókat a 2013-as Őszi Terepfutó Bajnokságon. Nem sokat gondolkodtunk rajta, mert a verseny napja szolgálati napunkra esett, így erre a napra biztos nem ígérkeztünk el máshova. Váltás után szabadságot kértünk a versenynapra. Ekkor még nem tudtuk, hogy mi is az a terepfutás. Aznap a 4 fős küldöttség leadta az előzetes nevezést .

Még aznap 11órakkor összegyűlt a Karcagi HTP-ról az erőnléti felmérőn 4 legjobb időt futó tűzoltó, hogy aláírjuk a nevezési lapot. Eközben beszélgettünk és ekkor derült ki, hogy van köztünk olyan, aki terepfutó versenyen komoly tapasztalattal bír. Ő elmondta az ott szerzett tapasztalatait. Négyőnk közül hárman az Országos Lépcsőfutó Bajnokságon is indultunk. Mivel az is hasonlósan embert próbáló verseny, így az arra való felkészülés ide is megfelelő volt. Bár nagyon készülni itt mifelénk, egy effajta versenyre nem egyszerű, hiszen igen csak híján vagyunk a hegyeknek. Közülünk a negyedik pedig aktív focista, így tehát nem ismeretlen a futás számára sem.

Október15.-én kb. 10 órakor indultunk el a karcagi laktanyától. Ahogy közeledtünk a megadott cím felé kezdett körvonalazódni számunkra, hogy nem egyszerű terepnek nézünk elébe. Sokszor kettőt-hármat vissza kellett kapcsolni, hogy az autónk fel tudja küzdeni magát a meredek hegyi utakon. Ekkorra a Duna túlpartján már Pest hatalmas házai teljesen eltörpültek, az egész főváros egy óriási terepasztallá változott.

13 órakor meg is érkeztünk. Az autónál gyorsan megebédeltünk, desszertnek a már jól bevált sportszeletet ettük. Ezt követően regisztráltunk, átöltöztünk és hozzáfogtunk a bemelegítéshez.

Velünk ellentétben a pálya sokak számára nem volt ismeretlen így aztán többen is megemlítették, hogy igen nehéz terep. Számunkra a verseny azért is volt nehéz, mert nem tudtuk, hogy a pályának pontosan melyik szakaszán járunk, hogyan tartalékoljuk az erőnket (utóbb kiderült, ez elég jól sikerült).

 

Az elért eredmények:

Nagy-Bana Dávid tű. törm. 8. helyezett

Dániel Sándor tű. ftörm. 9. helyezett

Kőrösi Balázs tű. örm. 23. helyezett

Balla László tű. örm. 27. helyezett

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!