Közélet

2013.10.12. 11:54

Fiatalos programot valósítana meg

Két év után új diákpolgármestert választottak maguknak a szolnoki középiskolások.

Mészáros Géza

A szavazóurnákba gyűjtött voksok, illetve egy feladat értékelése után járó pontszámok összesítése alapján Szöllősi Kristóf, a Jendrassik György Gépipari Tagintézmény 10. B osztályának tanulója lett a helyi diákok új első embere.


– Eleinte jó bulinak tűnt az indulás lehetősége, aztán, ahogy közeledett a választás napja, s a rám háruló felelősség is egyre nagyobb terhet rótt rám, nagyon komolyan vettem a diákpolgármester-jelöléssel járó feladatokat. A kampány időszakában pedig mondhatni, már szorítottam azért, hogy végül megnyerjem a választást. Jelenleg pedig azon vagyok, hogy ha már ilyen nagy megtiszteltetés ért, nehogy visszaéljek a rám szavazó diákok bizalmával, s a város összes fiatalja érezze a diákpolgármesteri munkámat – váltottunk szót Kristóffal.


A fiatalember iskolája diákönkormányzatának oszlopos tagja, a helyi színjátszókör színésze, és úgy hírlik, ő a 10. B osztály vezéralakja.
– A „szűzbeszédemben” azt hangoztattam, hogy a diáktársaim és a városfejlesztés iránti érdeklődésemből fakadóan jelöltettem magamat diákpolgármesternek, hogy ezzel segíthessem a város élhetőbbé tételét a szolnoki ifjúság számára. Erre egy remek programtervvel készültem, amelyet a barátaimból alakult remek kampánycsapattal állítottam össze. A programok összeállításánál elsődleges volt számomra, hogy megismerve a fiatalok véleményét, együtt alakítsuk ki a közösségi programokat a városfejlesztéssel kapcsolatban. Ennek megvalósítása érdekében ötletdobozok kihelyezését kezdeményezem minden szolnoki középiskolában.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Szöllősi Kristóf megvalósítható programokat ígért a megválasztása előtt. Fotó: Csabai István
[/caption]

A helyi természetvédelmet és környezetvédelmet előtérbe helyezve, s az előző diákpolgármester nyomdokait követve a park-örökbefogadást én is támogatni fogom. S mivel fiatalok vagyunk, a szabadidő hasznos eltöltésére a kulturált szórakozást előtérbe hoznám. Már korábban is jól működött a  „biztonságos szórakozóhelyek” program Szolnokon, de ezentúl azon leszek, hogy az eddig nem csatlakozott vendéglátókat is rávegyem az együttműködésre. A kulturált szórakozás lehetőségének megvalósításán azt is értem, hogy az iskolákkal összefogva különböző show-műsorokat, zenés összejöveteleket és tehetségkutató versenyeket szervezek.

És ne felejtsük el az aktív mozgásra való ösztönzést se: a jelenleginél is több, szabadtéren végezhető tevékenységeknek helyet adó területek kialakítását tervezem. Várom a hasznos öteleteket, s várom srácok, lányok a javaslatokat, hogyan formáljuk kedvünkre a szolnoki létet – tette hozzá Szöllősi Kristóf.
A diákközgyűlés november elején összeül, s megvitatják, hogy a helyi (nagy)önkormányzattal közösen milyen feladatokat teljesíthetnek, s milyen célokat valósíthatnak majd meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!