Közélet

2013.10.09. 10:23

Ön kérné-e készpénzben a fizetését?

Megkérdeztük olvasóinkat, hogy szívesen kérnék-e készpénzben a fizetésüket.

Szoljon.hu

Kovács József, Törökszentmiklós: – Mindenképpen a készpénzes megoldást választanám. Igaz, én nyugdíjas vagyok, de a feleségem még aktív kereső. Akkor is adózunk a keresetből, amikor átutalják a számlánkra és akkor is, amikor felvesszük a pénzt. Ha tehetnénk készpénzben kérnénk a fizetést is és a nyugdíjat is.

Győriné Kovács Ildikó, Karcag: – Hallottam arról a lehetőségről, hogy a munkáltatómtól készpénzben is lehetne kérnem a fizetésemet, de én minden számlámat már évek óta átutalással fizetem, így maradok továbbra is a bankszámlára kért fizetésnél. Még akkor is, ha a tranzakciós illeték egy hónapja megemelkedett.

Kovács János, Kisújszállás: – Most akarom így kérni a cégemtől a jövőben a fizetésemet, hiszen nem mindegy, hogy mennyi tranzakciós illetéket vonnak le az adózott pénzemből. Egyébként sem az a bankkártyás vásárló vagyok, mindent készpénzzel szeretek kifizetni, így nekem jó lenne, ha a jövőben a postás hozná házhoz a fizetésemet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!