Közélet

2013.11.17. 14:35

A Versheghy kémia tanárát is díjazták

– Igyekszem ezt a szép, ám nem túl könnyű és sajnos nem túl népszerű tantárgyat a tanulókkal megszerettetni – mondta el Pogányné Balázs Zsuzsanna

SZOLJON

A Verseghy Ferenc Gimnázium biológia-kémia szakos tanára, úgy tűnik, jól végzi a dolgát, hiszen a közelmúltban elismerték munkáját. Három kollégájával egyetemben ő is megkapta a Magyar Kémia Oktatásért-díjat.

A rangos elismerést 1999 óta a Richter Gedeon Alapítvány a Magyar Kémia Oktatásért kuratóriuma ítéli oda. Az elismerést – a hivatalos indoklás szerint – azok kaphatják, akik példamutató szakmai munkásságukkal és elhivatottságukkal hozzájárulnak a jövő nemzedékének magas szintű szakképzéséhez, felkarolják és tudásukkal támogatják a tehetséges diákokat, valamint kiemelt figyelmet fordítanak a kémia, mint tudományág elismeréséért és sikereiért.

Pogányné Balázs Zsuzsanna 1992-ben szerzett biológia-kémia szakos tanári diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Pályáját Szigetszentmiklóson kezdte, a Verseghy Ferenc Gimnáziumban 1995 óta tanít – a kezdetektől fogva nagy lelkesedéssel, alapossággal.

Ezt a csaknem két évtizede tartó lelkes, céltudatos tehetséggondozó munka eredményét tanítványainak szép sikerei is mutatják. Diákjai folyamatosan szerepelnek és érnek el kiváló eredményeket a különböző hazai és nemzetközi tanulmányi versenyeken, sokan lettek közülük vegyészmérnökök, orvosok, gyógyszerészek, állatorvosok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!