Közélet

2013.11.16. 11:52

Abonyba került a idén az „Év Polgárőrsége” kitüntetés

Az Év Polgárőrsége kitüntetést vehette át nemrégiben az Abonyi Polgárőrség nevében Juhász Pálné elnök Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium államtitkárától a Budapesten rendezett országos ünnepségen.

SZOLJON

Mint ismeretes, az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége minden évben megyénként egy szervezetet tüntet ki ezzel a címmel példamutató polgárőr tevékenységükért, eredményes áldozatkész munkájuk elismeréseként.

– Egyesületünk idén ünnepli 18. születésnapját, „nagykorúvá” váltunk tehát – mondta el örömmel Juhász Pálné Edit, egyesületi elnök, aki hetedik éve irányítja erős kézzel a szervezet tevékenységét. – A mostani díj mintegy megkoronázza eddigi munkánkat és arra ösztönöz bennünket, hogy a továbbiakban is erőnkhöz mérten, vagy talán még azon is túl dolgozzunk.

Talán a kitüntetésnek köszönhető, hogy az utóbbi hetekben egyre többen jelezték belépési szándékokat a polgárőrségbe, így folyamatosan új tagokkal bővül az egyesületünk. Természetesen erre szükségünk is van, egy ilyen nagyságrendű városban ugyanis jóval magasabb létszámra lenne szükség.

Nagyon jó a kapcsolatunk a helyi rendőrkapitánysággal, komoly eredményként könyveljük el, hogy az utóbbi hónapok során jelentős mértékben csökkent a bűnesetek száma a térségben. Igaz, az iskolai időszak indulásával kissé megemelkedett a fiatalok által elkövetett kisebb bűnök aránya, épp ezért rájuk fokozottan odafigyelünk, mint ahogy a drogprevenciót is kiemelten kezeljük.

Abony hatalmas területen fekszik, a külterületen lakók száma meglehetősen magas. A téli időszakban ezért a polgárőrök kiemelten figyelnek ezekre a sokszor egyedülálló, idős emberekre. Tavaly, a különösen zord időszakban naponta látogatták őket, élelmiszert, gyógyszert vittek számukra. Úgy tűnik, idén ezt már jóval nehézkesebben fogják tudni megoldani, időközben ugyanis használhatatlanná vált terepjárójuk, amely eddig lehetővé tette, hogy nehéz terepen is mozogni tudjanak a polgárőrök.

– Új lendületet ad számukra az Év polgárőrsége kitüntetés, ám nem ez az egyetlen elismerés, amelyben idén részesültünk – tette hozzá az egyesület elnöke. – Néhány hónapja ugyanis a Pest Megyei Polgárőr Szövetség közgyűlésén Kelemen Józsefnét a közbiztonság és bűnmegelőzés területén végzett kiemelkedő munkájáért elismerésben részesítették.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!