Közélet

2013.11.22. 14:59

Az eredményes tanuláshoz és tanításhoz épült a rendszer

– Három és fél év alatt megteremtettük a megfelelő jogkörnyezetet és az iskolák szabadságát meghagyva, egységes tartalmú követelmények mentén megteremtettük az új köznevelési rendszert – hangoztatta dr. Hoffmann Rózsa pénteken Szolnokon.

M. G.

Fotó:

A köznevelésért felelős államtitkár a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola nevelési értekezletén és szakmai konferenciáján vett részt, melyen az intézmény Baross úti tornacsarnokában „Klebelsberg Kuno kultuszminiszter szellemi öröksége a mai magyar köznevelésben” címmel előadást is tartott – s melyet a megyei tankerület pedagógusai is meghallgattak.


– Az iskolákban és a köznevelési rendszerben vissza kell állítani a rendet. A diákokat újra az ember és a munka tiszteletére kell tanítani és nevelni, és olyan környezetet kell biztosítani a számukra, hogy az iskolákban vidáman és játékosan, de kötelesség-tudatosan tanulhassanak.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] dr. Hoffmann Rózsa
[/caption]

A rendszer működéséhez azon kormányzati szándék is szükséges volt, amely megalkotta a pedagógusi életpálya-modellt, megkezdte és folytatni fogja a pedagógusok béremelését, melynek értékállóságáról is gondoskodott. A mostani béremelést 2017-ig, minden tanév kezdetén újabb, a minimálbért meghaladó emelés követi – hangsúlyozta dr. Hoffman Rózsa.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!